Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Mat & dryck

”Allergisk mot krogar med tydliga koncept”

Danyel Couet är känd som tv-kock och jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock”. Han driver egna restaurangen Allegrine och öppnar i sommar Guldkaggen i Burgsvik på Gotland.
Danyel Couet är känd som tv-kock och jurymedlem i ”Sveriges yngsta mästerkock”. Han driver egna restaurangen Allegrine och öppnar i sommar Guldkaggen i Burgsvik på Gotland. Foto: Carolina Henke/TV4

Krögaren Danyel Couet älskar sin brända skärbräda, hyllar vitkål och tycker att matjessill och kall lager är en lyckad matchning.

Text: Mari Janson - 11 juni 2021
Annons

Vilken Stockholmskrog besöker du oftast?
– Jag jobbar alltid och är väldigt sällan ute.

Ditt livs mest minnesvärda måltid?
– Jag jobbade i Paris och varje söndag, på min lediga dag, var jag på ett litet hål i väggen vid Odéon som hette Chez Henri och åt helstekt njure. Två bröder drev stället och jag satt alltid ensam – och åt alltid samma sak.