X
Annons
X
Recension

Love will conquer all Aquanauter formar en svindlande final i Esther Williams anda

Konstsim möter nycirkus i Kulturfestivalens stora show på Stockholms ström. Det är inte lätt att uppfatta detaljerna på avstånd, eller ens se allt, men finalen är en grafiskt vacker, svindlande koreografi i luften.

”Love will conquer all” med Aquanauts, bildat av konstsimmare och artister från Cirkus Cirkör, ges varje kväll på Stockholms kulturfestival. Foto: Sara Mac Key
Läs mer om Scensommaren 2018

Det duggar lätt när ett jättelikt eldklot svävar över Stockholms ström, ett levande objekt omgärdat av både magiskt skimmer och hotfull rök. Om något har ju eld, vatten och luft blivit extra laddade element den här dramatiska sommaren.

Naturens krafter är också viktiga komponenter i den monumentala skapelseberättelse som inviger Stockholms kulturfestival och i större skala introducerar de könlösa varelser som går under beteckningen aquanauter. Bakom denna udda existensform står konstsimmare samt artister från Cirkus Cirkör som i Esther Williams anda prövade att kombinera luft- och vattenakrobatik i Forsgrénska badet redan 2016.

”Love will conquer all” med Aquanauts, bildat av konstsimmare och artister från Cirkus Cirkör, ges varje kväll på Stockholms kulturfestival.

Foto: Sara Mac Key Bild 1 av 2

Aquanauterna sprider ett kärleksbudskap.

Foto: Sara Mac Key Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X