Annons
X
Annons
X

Aprilskämt om pigga pensionärer

Pigga pensionärer tvingas tillbaka till jobbet, semestern halveras och Borås byter namn till boras.com.

Några av dagstidningarnas aprilskämt kunde nästan ha varit sanna.

[object Object]
Bruce Springsteen, rockikon. Foto: SCHALK VAN ZUYDAM/AP

Det var Upsala Nya Tidning som ”avslöjade” nyheten att ett ämne i färgen som används vid tatuering absorberar de aktiva substanserna i de vanligaste p-pillren och därmed gör pillren verkningslösa. En tatuerad tvåbarnsmamma i Örbyhus tycker att det är skandal och ska minsann kräva skadestånd av färgtillverkarna. Barnen vill hon dock behålla, liksom tatueringarna.

Under rubriken ”Kan du bugga kan du jobba” berättade Arbetarbladet om Försäkringskassans nya uppdrag att leta reda på pensionärer som är pigga nog att återvända till arbetslivet. Det är ju som bekant inte åldern som är avgörande längre.

Ett hundratal kontrollanter, kallade buggspioner, besöker därför PRO-danser och smygfilmar de allra piggaste gamlingarna med mobiler.

Annons
X

Fem veckors semester blir till tre när regeringen i stället inför sju nya helgdagar, berättade Nerikes Allehanda. I samma veva försvinner också rätten till fyra veckors sammanhängande ledighet.

Konstgräset på Norrporten Arena i Sundsvall klarade inte den allsvenska fotbollspremiären när Gif Sundsvall tog emot Kalmar FF, rapporterade Sundsvalls Tidning. Fogarna i mattan lossnade och sticker upp så mycket att det innebär en skaderisk för spelarna och därför förbjuds nu allsvenskt spel på arenan.

Här är ytterligare Aprilskämt:

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Sydsvenskan:

  Det blir ingen spårvagn i Lund, det blir skytrain.

  – Det känns verkligen rock’n’roll, säger kommunalrådet Mats Helmfrid (M).

  Tågen går under arbetsnamnet Flying Finn, efter Lunds jätte med samma namn.

  Kostnaden för projektet beräknas till 400 miljoner kronor och enligt obekräftade uppgifter vill Domkapitlet gå in som delfinansiärer. Tåget ska ledas 20–25 meter upp i luften och dras kring domkyrkan.

  – Men visst vore det passande att se en skånsk kyrka lite grann från ovan, säger kyrkans talesperson Richard Bonvoyage.

  Borås Tidning:

  Borås byter namn – till boras.com.

  – Efter 1906 års stavningsreform så ändrade Hälsingborg sitt namn till Helsingborg 1912, nu 100 år senare vill vi ta det ett steg längre, och vi måste finnas med i den virtuella världen, så boras.com blir nu stadens nya namn, säger kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson.

  Vägskyltar vid infarterna till Borås har redan börjat bytas ut. Den första finns redan på plats vid Borås södra infart utmed riksväg 41.

  – Det är klart att vi kommer att få svara på många frågor, men jag är övertygad om att Borås, eller boras, är moget för ett namnbyte, säger Ulf Olsson.

  Göteborgs-Posten:

  I Göteborg ska Västtrafik bygga vindkraftverk på Lilla Bommen, där Göteborgshjulet stått. Elen ska användas för att driva tåg och spårvagnar, rapporterade Göteborgs-Posten, men vanligt folk ska också få köpa andelar. Hugade spekulanter manades att komma till försäljningskontoret på söndagsförmiddagen.

  Upsala Nya Tidning:

  Ett ämne i tatueringsfärger kan göra p-piller verkningslösa. Det visar ny forskning.

  De flesta professionella tatuerare i Sverige använder färger som innehåller ämnet toluendiamin. Amerikansk forskning visar nu att ämnet blockerar kroppens möjligheter att absorbera de aktiva substanserna i en rad av de vanligaste p-pillren på marknaden. Jessica Svensson, 27 år, är mycket upprörd över de nya rönen. Hon har fått två barn, Billy-Ray och Månstråle, trots att hon ätit p-piller.

  Särskilt jobbigt är det att hon inte vet exakt när hon blev gravid och därmed inte vilka barnens pappor är. Men hon ångrar inte tatueringarna.

  – Nej, det kan ju vara tack vare dem som jag fått mina två underbara barn

  Smålandsposten:

  För att få igång cityhandeln och slå tillbaka mot vädret i Sveriges regnigaste stad ska ett stort regnskydd spännas upp över hela Storgatan. Eftersom det kommer att likna en galleria döps Växjö city samtidigt om till Super grand city.

  Bland satsningarna som föddes vid en workshop märks även att Stortorget ska göras om till isbana. På sikt ska det även bli tälttak över hela Stortorget för att möjliggöra en permanent saluhall.

  Gefle Dagblad:

  Saxofonisten Micke Finell kommer att lämna The Refreshments – för att spela med Bruce Springsteens E Street Band, där han ska ersätta framlidne Clarence Clemons.

  –  Jag kan bekräfta att kontraktet är påskrivet, men det är olyckligt att det hela läcker ut just nu, säger Micke Finell.

  Under de intensiva turnéerna får familjen bo kvar hemma i Skutskär, säger han till tidningen.

  – Än återstår det ett antal spelningar innan det blir avskedsfest. Det är ju bara 1 april än, säger Micke Finell till tidningen.

  Helsingborgs Dagblad:

  Det har aprilskämtats i Sverige sedan 1600-talet men nu kan det vara slut på det hela. Alla har nämligen inte varit lika roade och oreglerade aprilskämt på företag och myndigheter stoppas därför från och med i dag. Sveriges näringslivs- och arbetsgivares centralkommitté (Snack) har ingått en överenskommelse med Landets arbetstagares medlemsorganisation (Lam) om ett aprilskämtsavtal. Den som utsätts för ett aprilskämt från ett företag eller myndighet måste ha godkänt det i förväg och ska i så fall bära en skylt där det står ”Aprilskämt Ja tack”. Politikerna jublar.

  – Vi företräder ju arbetslinjen. Och i arbetslinjen ingår inte att man ska skämta på arbetstid. Så allting som begränsar aprilskämtandet är av godo, säger Måns Tråkh, Moderaternas humorpolitiske talesman.

  Annons
  Annons
  X

  Bruce Springsteen, rockikon.

  Foto: SCHALK VAN ZUYDAM/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X