Kommentar

Peter Benson:Appspotr: ’Appy ending för toxisk finansiering?

Mjukvarubolaget Appspotr (3,60 kr) har inte varit någon höjdare sedan börsnoteringen i december 2016. Att bolaget tagit upp ”toxisk finansiering” tyder på desperation eller dåligt omdöme. Att delar av det toxiska lånet nu konverteras till aktier kan dock vara startskottet för ett (osunt?) spekulationsrally.

Under strecket
Publicerad
Annons

Börsplus analyserade Appspotr inför noteringen och landade i rådet att man inte skulle teckna aktien (se länk nedan). Sedan dess har bolaget gjort en nyemission och sett aktien krascha. Vad är läget nu?

Appspotr grundades 2006 i Göteborg och erbjuder en molnbaserad plattform för utveckling av appar för Google Play. Plattformen gör det möjligt för företag och privatpersoner att snabbt och billigt utveckla appar i stor volym. Den senaste versionen av plattformen lanserades i augusti 2015. Det är snart tre år sedan och än så länge har det inte givit några intäkter att tala om. Senaste året omsatte Appspotr 0 Mkr och gjorde en förlust på 15 Mkr. Finanserna är ansträngda och i april tog Appspotr in finansering som Börsplus skulle beteckna som ”toxisk”.

Annons
Annons
Annons