Stänger Itunes – här är Apples största floppar

Första versionen av Itunes lanserades 2001. Här presenterar Steve Jobs en uppdaterad version 2004.
Första versionen av Itunes lanserades 2001. Här presenterar Steve Jobs en uppdaterad version 2004. Foto: R. Stonehouse/Camera Press

Teknikjätten Apple kommer att stänga mediespelaren Itunes och i stället fokusera på de tre tjänsterna Apple Music, Apple Tv och Apple Podcasts. Det meddelade företagets vice vd för mjukvaruutveckling, Craig Federighi, under Apples utvecklarkonferens i San Jose i Kalifornien på måndagen.

Under strecket
SvD, TT, Erik Nilson
Publicerad
Annons

Enligt Pitchfork kommer utfasningen av Itunes att kulminera i september, när Apple presenterar nya versioner av bolagets operativsystem för datorer och telefoner, tillsammans med en ny Iphone. Förändringen innebär att man inte längre kommer att få frågan om man vill synka sin Iphone varje gång den kopplas till en Appledator.

Det avslöjades inte om nedstängningen av Itunes även gäller Itunes Store, en försäljningstjänst från Apple som levererar digital musik. Itunes introducerades 2001 och går även att använda med Windows. Tjänsten har länge varit världens största webbutik för musik.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons