Annons
X
Annons
X

Apple godkänner Spotify till Iphone

Apple har godkänt Spotifys Iphoneprogram, som gör att användare kan streama musik till telefonen.

Daniel Ek, grundare av Spotify
Daniel Ek, grundare av Spotify Foto: INGVAR KARMHED

”Ja, jag kan bekräfta att Apple har godkänt tjänsten. Vi är glada, men har haft en fantastisk dialog med Apple hela vägen”, skriver Daniel Ek, en av Spotifys grundare, på
Twitter.

Företaget lämnade i juli in en ansökan för att få programmet godkänt av Apple till deras Iphone-telefoner. Programmet kommer att vara gratis men användare måste ha ett Spotifyabonnemang.

Den svenska musiktjänsten är, med sitt bibliotek innehållande miljoner låtar, en konkurrent till Apples digitala musikbutik Itunes. Itunes dominerar i dag den digitala musikmarknaden, vilket har lett till spekulationer om att Spotifys tjänst inte skulle godkännas.

Annons
X

Samtidigt är det många debattörer som ser Spotifymodellen som ett alternativ och en framtida affärsmodell för en musikindustri som haft svårt att anpassa sig till den nya marknaden.

– Vi är inte förvånade, men vi är väldigt glada, säger Daniel Ek till
BBC.

Programmet kan användas på Iphone för att söka efter och lyssna på strömmande musik, och kommer dessutom tillåta användare att lagra musiken tillfälligt på telefonen om det inte finns täckning.

Abonnenter som i dag använder Spotify på datorn slipper reklamavbrott, till skillnad från gratisanvändarna.

Daniel Ek säger till BBC att han är säker på att det nya programmet kommer öka antalet användare rejält.

– Vi uppgraderar systemen eftersom responsen har varit enorm redan innan programmet är tillgängligt, säger han till BBC.

Annons
Annons
X

Daniel Ek, grundare av Spotify

Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X