Apple ger upp flaggskeppsplaner i Stockholm

En modell av hur Kungsträdgården var tänkt att se ut med Apples stora affär närmast Hamngatan, som går ungefär längs bildens nederkant. Fotot är från en utställning 2016.
En modell av hur Kungsträdgården var tänkt att se ut med Apples stora affär närmast Hamngatan, som går ungefär längs bildens nederkant. Fotot är från en utställning 2016. Foto: Henrik Montgomery/TT

Apple har nu helt gett upp planerna på en svensk så kallad flaggskeppsbutik i Kungsträdgården i Stockholm, rapporterar Fastighetsvärlden.

Under strecket
Henrik Samuelsson / TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I ett mejl från Manuel Incerdi, fastighetschef på teknikjätten, till borgarråd Joakim Larsson (M) heter det enligt tidningen att Apple är besviket över att inte kunna genomföra sina planer. Stockholm stad får, enligt mejlet, gärna köpa tillbaka den tomt som Apple köpte 2015.

Det har staden dock hittills sagt nej till. Apple rapporteras ha betalat 129 miljoner för marken, som i dag bland annat inrymmer restaurangen TGI Friday's. Den prislappen sågs som hög, men Apple tros nu vilja ha ännu mer för att sälja.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons