Annons

Efter uttalande – Apple donerar till antihat-grupper

Apples vd Tim Cook, här till vänster, distanserar sig allt mer från Donald Trump. Nu ska bolaget donera två miljoner dollar till några av de grupper som stod upp för mänskliga rättigheter i Charlottesville. Arkivbild
Apples vd Tim Cook, här till vänster, distanserar sig allt mer från Donald Trump. Nu ska bolaget donera två miljoner dollar till några av de grupper som stod upp för mänskliga rättigheter i Charlottesville. Arkivbild Foto: AP/TT
TT
Publicerad

Apples vd Tim Cook anslöt sig under tisdagen till de många politiker och företagsledare som kritiserar president Donald Trump för hans uttalanden om sammandrabbningarna i Charlottesville, rapporterar flera amerikanska medier.

I ett brev till bolagets anställda skriver Cook bland annat:

"Jag håller inte med presidenten och andra som anser att det finns en moralisk likhet mellan vitmaktföreträdare och nazister och de som gör motstånd och står upp för mänskliga rättigheter".

Annons

I brevet skriver Cook också att Apple kommer att donera två miljoner dollar till grupper som kämpar för medborgerliga rättigheter, bland andra Southern Poverty Law Center. Bolaget kommer dessutom att donera lika mycket till dessa grupper som Apples anställda gör.

Apple ska också göra det lättare för privatpersoner att donera genom ett speciellt tillägg i Itunes.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons