Annons

Apotekets vd tar spritnotan själv

I samband med en fest bjöd Apotekets vd studenter på gratis sprit. Notan skickades först till Apoteket, men på söndagseftermiddagen meddelade Apotekets vd Stefan Carlsson att han själv står för notan på 10 000 kronor.

Under strecket
Publicerad

Stefan Carlsson beklagar det inträffade:

”Detta ligger självklart inte i linje med vad jag själv och Apoteket står för. Jag kommer därför personligen att stå för kostnaderna och också ta ansvar för att det inte upprepas”, säger han i pressmeddelandet.

Upsala Nya Tidning (UNT) skriver att det var i februari som Farmacevtiska studentkåren höll en skiftesmiddag i kårhuset Pharmen på Gluntenområdet i Uppsala. Cirka 60 personer var inbjudna och även Apotekets vd Stefan Carlsson deltog.

Efter middagen införde han fri bar och notan slutade på 10 000 kronor, den fakturerades till statligt ägda Apoteket AB.

–Det blev ett fylleslag när baren blev fri. Jag tyckte det var kul och frikostigt av Stefan Carlsson. En skiftesmiddag är ett speciellt tillfälle, så jag reagerade inte på att det skulle vara något konstigt med att han bjöd på alkohol. Nu i efterhand kan jag väl tycka att det är en smula märkligt att Apoteket ska betala för det, men samtidigt är det inte så mycket pengar det handlar om, säger en person till UNT.

Uppgifterna tillbakavisas dock av Farmacevtiska studentkårens ordförande Anna Kartberg som hävdar att det, bortsett från den fria baren, var en vanlig studentfest.

Apotekets vd Stefan Carlsson har nu beslutat sig för att själv betala notan på 10 000 kronor, skriver Apoteket i ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons