Annons

Antti Rinne avgår efter postbråk och maktstrid

Statsminister Antti Rinne lämnade över sin avskedsansökan till president Sauli Niinistö på Talludden i Helsingfors i går. Rinne fortsätter däremot som Socialdemokraternas partiledare.
Statsminister Antti Rinne lämnade över sin avskedsansökan till president Sauli Niinistö på Talludden i Helsingfors i går. Rinne fortsätter däremot som Socialdemokraternas partiledare. Foto: Jussi Nukari/AP

Finlands statsminister Antti Rinne tvingas avgå efter att regeringspartiet Centern meddelat att de inte har förtroende för honom. Nu kan en 80-talist bli landets nya statsminister.

Under strecket
Publicerad

Socialdemokraten Sanna Marin verkar vara det hetaste namnet i spekulationerna om vem som tar över efter statsminister Antti Rinne.

Foto: RegeringskanslietBild 1 av 1

Efter mindre än ett halvår på posten avgår Finlands statsminister Antti Rinne (Socialdemokraterna). Samarbetspartiet Centern har inte längre förtroende för Rinne och krävt att han ”ska dra sina slutsatser”. Det gjorde Rinne och lämnade in sin avskedsansökan till president Sauli Niinistö på tisdagen.

Centerns officiella motivering är att de inte är nöjda med regeringens utredningar om posthärvan. Förenklat handlar det om i fall regeringen, som äger postbolaget, kände till att bolaget planerade att flytta över paketsorterarna till ett annat kollektivavtal.

Annons
Annons
Annons