Annons
X
Annons
X

Antonov bekräftar koppling till Bahamasfond

Fonden Gemini har en nära koppling till Vladimir Antonov. Det bekäftar finansmannens talesperson Lars Carlström för E24. Om fonden har något att göra med att Saab inte fått in pengar till att betala ut lön till 1 600 tjänstemän vill han dock inte gå in på.

– Jag kan inte kommentera vilken part det är som fallerat i det här fallet. Men det fortgår försök att lösa problematiken med den som inte har betalat de pengar man avtalat om, säger han.

På tisdagen stod det klart att Saab återigen stoppar sin löneutbetalningar. Den här gången är det 1 600 tjänstemän som står utan julilön.

Anledningen är att Saab inte fått in pengar från investerare som utlovat. Vilka investerare det handlar om vill bolaget inte avslöja men enligt Dagens Industris källor handlar det om den Bahamasregistrerade fonden Gemini.

Annons
X

Saab har tidigare lånat pengar av Gemini som sägs ha en nära anknytning till den ryske finansmannen Vladimir Antonov. Inte heller detta har Saab velat kommentera.

Men Lars Carlström bekräftar nu kopplingen till Antonov.

– Gemini är en investeringsfond vars ägare finns i Antonovs krets. Därmed inte sagt att det är han som står bakom den. Det är en ägargrupp som är vänner till honom, säger han till E24.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Lars Carlström tycker att läget för Saab är bekymmersamt, men tror samtidigt att lönesituationen kan få en snabb lösning.

  – Jag kan säga så mycket att det finns goda initiativ som är lovande. Jag tror att ”krisen i krisen” kan vara löst inom kort.

  Annons
  Annons
  X
  Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X