X
Annons
X
Kommentar

Anna Charlotta Gunnarson: Efter SVT:s löfte – äntligen får vi spänningen tillbaka

Jag fastnade för Melodifestivalen som åttaåring, skickade in mitt eget bidrag som 15-åring och satt i juryn som vuxen. Men nu laddar jag upp framför tv-rutan och guidar er till schlagerfesten som har gett oss ett modernt kulturarv – fullt av såväl klassiker som kalkoner.

Läs mer om Melodifestivalen 2019

Ni vet när man har längtat efter något så mycket att man inte med ord kan beskriva pirret inombords? Som när prinsessan Madeleine bara fick ur sig ett ”Ti-hi” efter att hon och Chris eklaterat sin förlovning? Så känner jag mig denna helg.

För nu när julgranarna har blivit fjärrvärme och tomtepyntet packats ner i lådor är det dags för årets verkliga glitterparty: Melodifestivalen. Vi är en ansenlig skara som likt idrottsfantaster diskuterar tävlingen året om i diverse forum, gör listor, tippar och analyserar, blickar bakåt och för statistik. Det här är vår sport, vårt kunskapsområde, där det är lika kul att namedroppa Lotta Pedersen och Haakon Pedersen som det är för fotbollsfantaster att snabbt pricka in alla Glenn från IFK Göteborg 1982.

Artisterna i första deltävlingen heter Anna Bergendahl, kvartetten High 15, Mohimbo, Arja Saijonmaa, Wiktoria, Nano och duon Zeana feat. Anis Don Demina.

Foto: Jessica Gow/TT Bild 1 av 5

Det har gått 17 år sedan Sverige senast skickade en helkvinnlig grupp till Eurovision Song Contest: Afro-Dite med låten ”Never let it go”.

Foto: Karin Törnblom/IBL Bild 2 av 5

Ska de pastelliga veteranerna Dolly Style skrälla i lördagens första deltävling?

Foto: SVT Bild 3 av 5

Låtskrivaren Linnea Deb tävlar med sig själv i Melodifestivalen: hon har varit med och skrivit de tre första låtarna samt bidrag nummer 6 i lördagens deltävling.

Foto: Janerik Henriksson/TT Bild 4 av 5

Dags att göra sig redo!

Foto: Mariam Butt/TT Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X