Annons
X
Annons
X

Äntligen framme

Allt att vinna Timoteij skrällde i delfinalen så att till och med Darin blev osäker på om han skulle gå till ­finalen. Nu är tjejerna tillbaka med sin låt Kom. –Vi känner att vi slår ur underläge och har ingen press på oss, säger flöjtisten Elina Thorsell.

(uppdaterad)
Timotej består av, från vänster, Johanna Pettersson, Cecilia Kallin, Bodil Bergström och Elina Thorsell.
Timotej består av, från vänster, Johanna Pettersson, Cecilia Kallin, Bodil Bergström och Elina Thorsell. Foto: LARS PEHRSON

Timoteij är tillsammans med Erik Saade och Anna Bergendahl favoriter inför kvällens final. Tjejerna tar studenten i sommar men är just nu helt inne i Melodifestivalsbubblan.

Kvartetten överraskade i Göteborg då tv-tittarna gav dem flest röster och omedelbar finalplats. Storfavoriten Darin såg ohyggligt nervös innan han till sist fick besked om att han fick vara med i finalen. När Timoteij insåg att de faktiskt gått vidare såg de fullständigt chockade ut och brast ut i gråt.

–Det var verkligen en chock! Ingen av oss förväntade sig att de skulle ropa upp vårt namn. Vi bara flög fram och höll på att välta allt i vår väg och det var jättesvårt att sjunga om låten med gråten i halsen, säger dragspelaren Bodil Bergström.

Annons
X

Gruppen bryr sig inte så mycket om att alla kritiker tidigt avfärdade dem.

–Faktum är att vi inte läste några tidningar under veckan vi repeterade så vi visste inte om de skrev bra eller dåligt om oss. Vi laddade bara inför tävlingen, säger Johanna Pettersson.

Gitarristen Cecilia Kallin konstaterar att förhoppningarna sträckte sig till att nå Andra chansen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  –Vi var ju nykomlingar och ingen kände till oss. Timoteij bildades för bara ett år sedan i musikgymnasiet vi går på i Skara. Vi sökte till Melodifestivalen men kom inte med. Men så blev Kom ledig och när det inte fanns någon artist blev vi tillfrågade. Vi kör samma show ikväll men har pimpat kläderna lite extra.

  På torsdagskvällen stod de vid ett fik i Sergels torg och signerade sin singel Kom. Att de är väldigt uppåt är det ingen tvekan om. De sprudlar. Låten med folktouch och öststatsrytmer beskriver de som somrig, fylld med glädje och en text om att ta till vara på tillfället.

  Efter segern har allt gått ett i ett. Violinisten Johanna Pettersson konstaterar att det förutom skolan har varit många intervjuer och studioarbete med inspelningen av debutalbumet.

  –Dessutom har vi fått ladda om och nu är vi taggade inför finalen.

  När Timoteij ställer sig på scenen ikväll är det deras femte spelning någonsin. Trots att de är från Skara är Bert Karlsson inte inblandad. Däremot äger han fastigheten till skolan Music and production i Skara och även är med i styrelsen. Enligt Timoteij är han ofta i skolan och ”går runt och kollar”.

  Timoteij är inte oroliga för några av konkurrenterna. De verkar ärliga när de säger att ”alla låtar är jättebra”.

  –Vi tävlar inte på det sättet utan är jätteglada över att få vara här i finalen. Det är ändå folket som bestämmer, enas de om.

  Varför heter ni Timoteij?

  –Först och främst är det ett mycket fint ord, doftar sommar och så är det väldigt svenskt vilket vi vill förknippas med, säger Johanna Pettersson.

  Vad gör ni innan ni går på scen?

  –Sjunger Vi äro musikanter, men har ändrat texten till ”dragspel, gitarr, fiol och flöjt”.

  SvD:s artiklar om Melodifestivalen svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Timotej består av, från vänster, Johanna Pettersson, Cecilia Kallin, Bodil Bergström och Elina Thorsell.

  Foto: LARS PEHRSON Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X