Äntligen blir Gösta pensionär

Äkta paret Marie-Louise och Gösta Ekman har en film ihop. Med Asta Nilssons sällskap säger Gösta Ekman också farväl till ett 50-årigt filmliv. Nu blir han efterlängtad pensionär på riktigt – med långpromenader och efterhängsna slemsäcksinflammationer.

Under strecket
Publicerad
Gösta Ekman, 66-årig skådespelare och regissör ”på övertid” summerar: -  Roligare än jag har haft det kan man väl inte ha det. Och jävligare kan man inte ha det heller.

Gösta Ekman, 66-årig skådespelare och regissör ”på övertid” summerar: - Roligare än jag har haft det kan man väl inte ha det. Och jävligare kan man inte ha det heller.

Annons

– Vad tyckte du om den?
Gösta Ekman sitter långt framåtlutad i en soffa på hotell Diplomat i Stockholm och är nyfiken.
Vad säger man med sådär tre sekunders betänketid till mannen mittemot som inte bara har den största rollen i Asta Nilssons sällskap, utan också delat regiarbetet tillsammans med hustrun, tillika filmens upphovskvinna, Marie-Louise Ekman.
Fascinerande och fånig, slinker det ur mig.
– Bra, säger Gösta Ekman. Det är livet i ett nötskal.

Faktum är att han knappt har sett filmen. Inspelningen började redan för fyra år sedan och eftersom Gösta Ekmans roll är så dominerande, ville han inte vara med under efterarbetet. Marie-Louise Ekman fick ta över.
Upptakten till den lite bisarra historien om en virrig tant (spelad av Sven Lindberg) som irrat sig in i en trappuppgång och får hjälp att hitta hem av Den välklädde (Gösta Ekman), är helt dokumentär. Paret Ekman var själva en hjälpande hand när en dement dam i deras portuppgång inte visste var hon var på väg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons