Antisemitanklagad förening får bidrag

Malmö stad har gett mer än 70 000 kronor sedan januari 2016 till en lokalavdelning av den omstridda organisationen Milli Görus, som beskrivs som antisemitisk. Arkivbild.
Malmö stad har gett mer än 70 000 kronor sedan januari 2016 till en lokalavdelning av den omstridda organisationen Milli Görus, som beskrivs som antisemitisk. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Utbetalningen av bidrag till organisationen Milli Görus gren i Malmö ska granskas av kommunen, sedan de uppmärksammats av tidningen Kvällsposten.

Organisationen, som har sitt ursprung i Turkiet, beskrivs som antisemitisk.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Milli Görus lokala avdelning har fått mer än 70 000 kronor i bidrag från kommunen sedan januari 2016. De har gått till barn- och ungdomsverksamhet i form av koranläsning och utbildning i islamisk tro, samt till fotboll för pojkar och simning för flickor.

Ansvarigt kommunalråd i Malmö, Frida Trollmyr (S), säger till Kvällsposten att hon själv reagerat på föreningens namn, men att kommunen försökt följa sina riktlinjer och exempelvis kontrollerat att den är demokratiskt uppbyggd med årsmöten och stadgar och att den inte uttrycker att den är emot den svenska demokratin.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons