X
Annons
X

Plan efter cancerlarmet: Pulver ska rädda korven

Svenska forskare undersöker om antioxidanter kan motverka den cancerrisk som anses komma med charkuteriprodukter. Korv kryddad med extrakt från havtornsblad – kan det vara något? Ja, kanske för hälsans skull.

Av TT
Läs mer om WHO:s köttlarm
Processat kött som korv och bacon klassas som cancerframkallande av WHO.
Processat kött som korv och bacon klassas som cancerframkallande av WHO. Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Världshälsoorganisationen WHO klassade nyligen processat kött, som till exempel korv och bacon, som cancerframkallande. En hypotes är att det är fria radikaler, bildade av järnet i köttet, som ökar cancerrisken.

Processat kött som korv och bacon klassas som cancerframkallande av WHO.

Foto: Heiko Junge/NTB/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X