Annons
X
Annons
X

Anställda på FRA uthängda på nätet

Ett flertal anställda på Försvarets radioanstalt (FRA) har fått sina identiteter röjda på ett nätforum, uppger Politikerbloggen. Uppgifterna bekräftas av FRA:s chef Ingvar Åkesson.

Foto: GUNNAR LUNDMARK / SVD / SCANPIX

Ett 20-tal anställda ska enligt Politikerbloggen ha hängts ut på ett internetforum. Adresser, telefonnummer och i minst ett fall också en anställds kreditkortsnummer har lagts ut på forumet.

Enligt Politikerbloggen ser FRA:s ledning allvarligt på det inträffade. Källor uppger att publiceringen av namnuppgifterna kan skada rikets säkerhet. Flera anställda har skyddade identiteter på grund av det känsliga arbete de utför.

FRA:s chef Ingvar Åkesson är inte tillgänglig när SvD.se söker honom. Men för Politikerbloggen bekräftar han uppgifterna.

Annons
X

– Det kan leda till att galna människor använder den här informationen för att på ett eller annat sätt skada våra medarbetare. Det kan vara allvarligt.

Bloggens källor uppger också att publiceringen på forumet är del av en systematisk kartläggning av FRA. På det svarar Ingvar Åkesson:

– Ja, det kan man väl tro eftersom det finns såna uppgifter som läggs på den här hemsidan. Det är väl fullt möjligt.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  FRA har totalt över 650 anställda personer – av dessa har alltså ett 20-tal fått sina uppgifter spridda på internet. FRA:s ledning vill dock inte kommentera vilka åtgärder de har vidtagits.

  Extern länk: Läs mer på Politikerbloggen politikerbloggen.se
  Annons
  Annons
  X
  Foto: GUNNAR LUNDMARK / SVD / SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X