Annons
X
Annons
X

Anoto rasar efter vd-sorti och orderförsening

Anoto rasar med 25 procent under torsdagens inledande handel på Stockholmsbörsen, efter att bolagets vd Stein Revelsby lämnat bolaget och en ny emission aviserats.

Av Direkt
Foto: Skärmavbild Anoto.

Joonhee Won har utsetts till tillförordnad vd, eftersom Stein Revelsby lämnar med omedelbar verkan.

Samtidigt ska en företrädesemission om cirka 160 miljoner kronor göras, den åttonde emissionen sedan mars förra året, enligt Nyhetsbyrån Direkts beräkningar.

Anoto meddelade också att den japanska storordern, värd nästan 37 miljoner kronor, som skulle ha levererats under fjärde kvartalet 2015 nu har försenats ytterligare och beräknas till viss del levereras under första kvartalet och i sin helhet under andra kvartalet.

Annons
X

Ordern från den japanska kunden, som omfattar bland annat 29 000 pennor, och som sades vara värd 37 miljoner kronor för Anoto, tillkännagavs i augusti förra året. Då betecknades kontraktet som det största enterprise solutions-kontraktet dittills för bolaget.

Den 30 december meddelande Anoto i en vinstvarning att ordern till den japanska kunden hade försenats och att leveranserna var beräknade till tredje veckan i februari, i stället för under det fjärde kvartalet 2015 som bolaget ursprungligen hade räknat med.

Den 22 februari meddelade bolaget att produktionen till ordern hade satts i gång, men att leveransen inte skulle vara fullt ut genomförd förrän i slutet av mars.

I torsdagens pressmeddelande heter det:

"På grund av lägre produktionstakt och långa ledtider för den viktiga komponenten, kommer Anoto inte att kunna leverera mer än cirka 20 procent av beställningen i första kvartalet 2016".

Bolaget fortsätter:

"Resterande delen av beställningen kommer att levereras under andra kvartalet 2016. Som ett led i detta har Anoto ännu inte erhållit de återstående intäkterna från avtalet".

I torsdagens pressmeddelande skriver Anoto även att produktutvecklingsprojektet med HP kommer "kräva mer resurser än vad som tidigare var väntat, vilket ytterligare har ökat behovet av ytterligare kapital".

Håll dig uppdaterad med SvD Näringslivs nyhetsbrev:

Anmäl dig här. kundservice.svd.se
Annons
Annons
X
Foto: Skärmavbild Anoto. Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X