Annons

Ännu torrt i turisternas Bangkok

Översvämningarna i Thailand är de värsta på 50 år. I provinserna Pathum Thani och Ayutthaya, norr om Bangkok, rapporteras det finnas lika många båtar som bilar på vägarna, men även huvudstaden är drabbad. Ännu är dock centrala Bangkok skonat från vattenmassor. SvD.se rapporterar från turisternas kvarter.

Under strecket
Publicerad

Som råttorna lämnar det sjunkande skeppet så har lyxbilar körts i karavan bort från showrooms i centrala Bangkok. Hyllorna i en glasögonbutik gapar tomma, och en restaurangkedja har tvingats bomma igen sedan leveranserna från landsbygden lamslagits. Många små affärer har slut på flaskor med vatten. Jag gissar att efterfrågan dels är stor i den ångande heta stan och att en del Bangkokbor har bunkrat av trygghetsskäl – och så har vatten även skickats till de områden som drabbats av översvämningarna.

Centrala Bangkok har knappt drabbats alls. Jag har åkt med taxi och sky train fram och åter genom stan i två dagar och bara i ett enda område, nära Chinatown, har jag sett en väg täckt av vatten. Däremot ligger det sandsäckar staplade lite här och var i stan och vissa butiksägare har cementerat låga murar utanför sina affärer. För turisterna i Bangkok pågår livet som vanligt.

Annons
Annons
Annons