Annons

Ännu mer mat i burken

”Matlagningsprogram är som porr. Man tittar men sen gör man inget”. Så sammanfattar Henrik Schyffert, Lotta Lundgren och Erik Haag, gänget bakom SVT-satsningen Landet brunsås, matklimatet i Sverige. –Man mikrar ändå en Gorby medan man tittar på hur kocken gör långkok på älghals, ­säger Henrik Schyffert.

Publicerad
Om matlagning men utan kasstruller – Henrik Schyffert, Lotta Lundgren och Erik Haag tar i Landet brunsås tempen på matkulturen i Sverige.
Om matlagning men utan kasstruller – Henrik Schyffert, Lotta Lundgren och Erik Haag tar i Landet brunsås tempen på matkulturen i Sverige. Foto: DAN HANSSON

De tre programledarna för SVT-satsningen Landet brunsås släntrar in på ett hotellrum på Djurgården. Snabbt hamnar de i säng med varandra. Det är inte så hett som det låter utan handlar om en fotografering. Däremot anser alla tre att mat är skållhett. Betydligt hetare än Nationalencyklopedins definition av mat: ”Föda för människor och vissa högre djur”.

Om matlagning men utan kasstruller – Henrik Schyffert, Lotta Lundgren och Erik Haag tar i Landet brunsås tempen på matkulturen i Sverige.

Foto: DAN HANSSON Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons