Annons
X
Annons
X

Ännu ingen lösning för utförsäkrad

Emelie Holmquist, dotter till utförsäkrade Annica Holmquist, är upprörd över att Försäkringskassan gått ut med att de har en lösning för hennes mamma.

Av TT
(uppdaterad)

Hon tycker att det är märkligt att Försäkringskassan får det att låta som att hennes mamma ska få sjukersättning igen.

– Ingenting nytt har kommit fram. Inget nytt beslut har fattats som vi har delgivits, då kan inte han stå och tala om detta i media, säger Emelie Holmquist till TT och syftar på myndighetens överdirektör Stig Orustfjord.

Enligt honom kommer Försäkringskassan att bestämma ett möte med Annica Holmquist och hennes dotter i nästa vecka.

Annons
X

Han säger till TT att de har olika alternativa lösningar att presentera, men han vill på grund av sekretess inte uttala sig om vad de innehåller.

Orustfjord menar att det finns nya omständigheter som har kommit fram utifrån vad Emelie Holmquist har sagt och utifrån vad som funnits i Annica Holmquists akt på myndigheten.

De alternativa lösningarna handlar dock inte om sjukersättningen utan om eventuella andra ersättningar inom sjukförsäkringen.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Annica Holmquist fall uppmärksammades efter att dottern skrivit om sin mamma på sin blogg. Flera personer har där kommenterat att hon är vänsterpartist. Emelie Holmquist säger till TT att hon är medlem i partiet, men att hon aldrig gått på något möte eller deltagit i någon aktivitet.

  Att ett antal fall av utförsäkrade uppmärksammats i valrörelsens slutskede är enligt FP-ledaren Jan Björklund ett tecken på att Socialdemokraterna har börjat bli desperata.

  – Mona Sahlin glömmer att säga att fallen är under överprövning, säger han.

  Alla fyra borgerliga partiledare var på lördagen noga med att betona att om något fel begåtts så ska det rättas till, samtidigt som de försvarade reformen och slog fast att reglerna är tydliga med att den som är sjuk inte ska arbeta utan ha sjukersättning.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X