Annons
X
Annons
X

Ännu en hittad från HMS Bounty

En kvinna dog när skeppet HMS Bounty sjönk utanför North Carolina under måndagskvällen svensk tid, på grund av orkanen Sandy. Den amerikanska kustbevakningen räddade tidigt 14 andra besättningsmedlemmar, men kvinnan hittades betydligt senare. Hon var okontaktbar när hon fördes till sjukhus. Senare meddelades att hon avlidit.

(uppdaterad)
En del av besättningen på skeppet HMS Bounty räddas från en livbåt av U.S. Coast Guard ungefär 90 miles sydöst om Hatteras, North Carolina.
En del av besättningen på skeppet HMS Bounty räddas från en livbåt av U.S. Coast Guard ungefär 90 miles sydöst om Hatteras, North Carolina. Foto: U.S COAST GUARD/REUTERS

SENASTE NYTT:
Sandy dränkte USA:s östkust

En person, fartygets kapten, saknas fortfarande.

Ägaren till den tremastade segelbåten ringde upp kustbevakningen i North Carolina för att meddela att hon hade tappat kontakt med besättningen sent på söndagskvällen. Samtidigt skickade skeppet ut en nödsignal till kustbevakningen i Portsmouth.

Annons
X

Två MH-60 Jayhawk- helikoptrar skickades till platsen för att undsätta segelfartyget. Enligt
kustbevakningens egen rapport ska alla de 16 besättningsmedlemmarna i det första steget av räddningsinsatsen ha fått på sig överlevnadsdräkter och flytvästar och hjälps ned i livbåtar.

Vad som sedan gick snett under räddningsaktionen är ännu oklart.

Vid 06.30 på måndagsmorgonen, lokal tid, hämtade den första helikoptern upp fem personer - nästa helikopter evakuerade nio personer. En tredje helikopter återvände till området för att fortsätta med räddningsarbetet.

Skeppet byggdes 1962 till ”Myteriet på Bounty”, en filmatisering av den historiska händelse som inträffade 1789. I filmen spelade bland annat Marlon Brandon. Båten som nu rapporteras ha sjunkit har även figurerat i en av Pirates of the Caribbean-filmerna som Johnny Depp spelar i.

BILDSPECIAL:
Se förödelsen i Sandys spår

AMERIKANERNAS EGNA BILDER:
Bilderna av stormen på twitter

TESTA DIG | Vad kan du om väder?

Vad kan du om väderprognoser? quiz.svd.se Vad kan du om väder och film? quiz.svd.se Vad kan du om oväder? quiz.svd.se Se Sandys framfart. svd.se
Annons
Annons
X

En del av besättningen på skeppet HMS Bounty räddas från en livbåt av U.S. Coast Guard ungefär 90 miles sydöst om Hatteras, North Carolina.

Foto: U.S COAST GUARD/REUTERS Bild 1 av 6

U.S. Coast Guard räddade 14 av 16 ur besättningen som övergav HMS Bounty ute till sjöss när Sandy drog fram.

Foto: U.S.COAST GUARD/REUTERS Bild 2 av 6

Skeppet HMS Bounty, som användes vid inspelningen av 60-tals filmen ”Myteriet på Bounty”, strandade utanför delstaten North Carolina på USA:s östkust.

Foto: AP Bild 3 av 6

Besättningen på HMS Bounty får hjälp av U.S. Coast Guard efter att ha blivit räddade från det förlista skeppet ute på Atlanten. Här har de landat på Coast Guard Air Station Elizabeth City, North Carolina.

Foto: U.S.COAST GUARD/REUTERS Bild 4 av 6

Räddningspersonal från U.S. Coast Guard firas ned för att rädda besättningsmedlemmar från HMS Bounty.

Foto: U.S. COAST GUARD/REUTERS Bild 5 av 6

En bild från augusti i år på HMS Bounty som sjönk i stormen Sandy.

Foto: HMS BOUNTY ORGANIZATION/REUTERS Bild 6 av 6
Annons
X
Annons
X