Ännu en attack med handgranater i Malmö

Ett flertal bilar fick splitterskador vid explosionen. Strax efter halv fem på söndagsmorgonen skedde en explosion på Rönnblomsgatan i Malmöstadsdelen Värnhem.
Ett flertal bilar fick splitterskador vid explosionen. Strax efter halv fem på söndagsmorgonen skedde en explosion på Rönnblomsgatan i Malmöstadsdelen Värnhem. Foto: Johan Nilsson / TT / TT NYHETSBYRÅN

Flera vaknade när en handgranat exploderade vid 5-tiden i morse nära studentboendet Rönnen i Malmö. Den detonerade på en parkeringsplats intill bostadshuset och flera bilar skadades av splitter.
– Det finns ingen identifierad hotbild på det området, säger Stephan Söderholm, på polisens ledningscentral, till SvD.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

Polisen fick vid 4-tiden i morse in samtal från flera personer som hört en kraftig explosion och sedan känt röklukt.

– Det var svårt för dem att säga en exakt adress men vi kör till området där det har smällt. Där hittar vi tre-fyra bilar med krossade rutor och senare också en detalj som tyder på att det är en handgranat som kastats. Attacken verkar inte ha riktats mot en specifik fastighet och det är svårt att veta varför man har kastat en handgranat just där, det finns ingen hotbild på den platsen. Så det är lite oklart, säger Stephan Söderholm på Skånepolisen till SvD.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons