Annons
X
Annons
X

Annie Lööfs departement festade upp 616 000 kronor

Glitter och glamour var temat för Näringsdepartementets årliga personaldag och julfest. Festen bokfördes som seminarium och notan på dryga 600 000 kronor skickades till skattebetalarna.

Foto: SCANPIX

616 473 kronor kostade Näringsdepartementets julfest, skriver Aftonbladet. Utöver det ordnades föreläsningar för drygt 50 000 kronor, alltså mindre än en tiondel än själva festen. Ändå bokfördes evenemanget som seminarium i stället för internrepresentation.

– Om det är en måltid i samband med en annan aktivitet, så är den inte att betrakta som internrepresentation i skattehänseende om den andra aktiviteten är det huvudsakliga syftet med aktiviteten, säger näringsdepartementets expeditionschef Fredrik Ahlén till Aftonbladet.

LÄS MER:
Statlig stiftelse festade för miljoner

Annons
X

Seminariet pågick i drygt fyra timmar medan festen varade i över sju timmar. De 288 gästerna bjöds bland annat på ett dryckespaket med mousserande, öl och vin för 256 kronor per person och bara scen- och entrédekoren kostade 30 000 kronor.

Utöver det har näringsdepartementet spenderat 357 000 kronor på internrepresentation under de tio månader som Annie Lööf varit minister.

LÄS MER:
Lugnet får sparken från Tillväxtverket

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Jonas Pettersson, pressekreterare till Annie Lööf, menar dock att en del av de 616 473 kronor som fakturerades för julfesten gick till själva seminarierna.

  – Fakturan innehåller kostnader för teknik och resan fram och tillbaka till evenemanget. Det är en kostnad för hela personaldagen, säger han.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X