Annie Lööf ska hålla räfst med åtta myndighetschefer

På tisdag har näringsminister Annie Lööf (C) kallat samtliga sina myndighetschefer till ett krismöte. Den viktigaste uppgiften blir att strama upp reglerna för internrepresentation och framför allt se till att reglerna följs.

Under strecket
Publicerad
Annie Lööf, partiledare, Centerpartiet
1. Jag önskar mig ett par nya löparskor. Det hoppas jag att jag får av min man, sådana där färgglada, snygga. 
2. Jag hoppas att opinionssiffrorna för Centerpartiet vänder och pekar uppåt. Och jag hoppas att den lågkonjunktur som vi är mitt inne i avtar något och att vi kan se att fler unga får jobb.

Annie Lööf, partiledare, Centerpartiet 1. Jag önskar mig ett par nya löparskor. Det hoppas jag att jag får av min man, sådana där färgglada, snygga. 2. Jag hoppas att opinionssiffrorna för Centerpartiet vänder och pekar uppåt. Och jag hoppas att den lågkonjunktur som vi är mitt inne i avtar något och att vi kan se att fler unga får jobb.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Annons

Annie Lööf är mäkta förvånad och upprörd över de avslöjanden som gjorts om den vidlyftiga representationen och trixandet med bokföringen på Tillväxtverket och senare även Vinnova. Hon tänker därför kalla till sig samtliga generaldirektörer som ansvarar för de åtta myndigheter som lyder under hennes departement.

– Jag vill ha en diskussion om den interna representationen och se över vilka riktlinjer och vilken policy som finns på de olika myndigheterna. Som jag förstår är reglerna i grunden väldigt bra, men problemet är att reglerna inte alltid följs. Att strunta i dem och använda skattepengar på ett ovarsamt sätt är helt oacceptabellt. Jag vill ha ordning och reda på det här området och att man skaffar sig rutiner för att följa reglerna. Något annat tolererar jag inte, säger Annie Lööf till SvD.se

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons