”Annie Lööf borde stöttas av mer erfarna medarbetare”

Det har blåst ordentligt kring näringsminister Annie Lööf ända sedan hon tillträdde. I dag avslöjade Aftonbladet att näringsministern och hennes stab låtit skattebetalarna stå för flera dyra krognotor, och snabbt städat undan när tidningen börjat begära ut kvitton. Statsvetaren Jenny Madestam menar att Centerpartiet borde fundera på att plocka in några erfarna medarbetare som hjälper Annie Lööf att undvika fler fadäser.

Under strecket
Publicerad
Annie Lööf, partiledare, Centerpartiet
1. Jag önskar mig ett par nya löparskor. Det hoppas jag att jag får av min man, sådana där färgglada, snygga. 
2. Jag hoppas att opinionssiffrorna för Centerpartiet vänder och pekar uppåt. Och jag hoppas att den lågkonjunktur som vi är mitt inne i avtar något och att vi kan se att fler unga får jobb.

Annie Lööf, partiledare, Centerpartiet 1. Jag önskar mig ett par nya löparskor. Det hoppas jag att jag får av min man, sådana där färgglada, snygga. 2. Jag hoppas att opinionssiffrorna för Centerpartiet vänder och pekar uppåt. Och jag hoppas att den lågkonjunktur som vi är mitt inne i avtar något och att vi kan se att fler unga får jobb.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX
Annons

Sedan Annie Lööf tillträdde som näringsminister i slutet av september förra året har hon gjort en rad uttalanden som mötts av hård kritik: Hon har föreslagit att karenstiden på ett år för homosexuella som vill ge blod ska skippas och kritiserats för detta av RFSL. I våras gjorde hon uttalanden i Sveriges Radios Lördagsintervju som antydde att hon kunde tänka sig vapenexport till Kina, och var heller inte säker på om Kina är en demokrati eller diktatur. Uttalandena om Kina tvingades hon sedan göra en pudel för.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons