Annons
X
Annons
X

Annelie Enochson är en av Sveriges populäraste politiker

Annelie Enochson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna.
Annelie Enochson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna. Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX

REPLIK | ANNELIE ENOCHSON

Magnus Jacobsson går på Brännpunkt den 19/5 till ett omotiverat och lågt frontalangrepp på en av de populäraste kristdemokraterna i Sverige, Annelie Enochson. Hon är en av de mest kryssade svenska politikerna, och har med sin tydliga kristna profil fått mycket stöd både i hemstaden Göteborg och runt om i landet.

Jacobsson har lyckats fylla sin artikel med flera märkliga påståenden, bland annat att Enochson försökt underminera förtroendet för partiledaren Göran Hägglund. Det är allmänt känt att Hägglund fått ett minskat förtroende på grund av ledarskapsfrågor och att han av många uppfattats svika partiets politik ibland annat abort- och bensinfrågorna. Medierna har rapporterat om det sedan några år tillbaka.

Det finns inte heller någon motsättning mellan att stå för partiets politik om människors lika värde, och vara emot att Kristdemokraterna profilerar sig på Pride-festivalen. För många har människovärde blivit synonymt med att säga ja till alla förslag som kommer från RFSL, men så enkelt är det inte.

Annons
X

Annelie Enochson är en stark röst för alla som menar att barn mår bäst tillsammans med sin mamma och sin pappa, och för dem som menar att traditionella kristna värderingar är viktiga i samhället.

ANDREAS BROVIG

tidigare förste vice förbundsordförande KDU, ersättare i KD-partistyrelsen

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Annelie Enochson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna.

  Foto: CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X