Annons

Anna Kinberg Batra: ”Det är dags att sluta dalta”

Anna Kinberg Batra såg tidigt att Sverige hade ett ohållbart integrationssystem.
Anna Kinberg Batra såg tidigt att Sverige hade ett ohållbart integrationssystem. Foto: Jenny Alvén

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra skrev i Aftonbladet (22/11) om den migrationspolitik som de nya moderaterna fört: ”Den var inte hållbar.”

Under strecket
Publicerad

I artikeln säger du att du har omprövat Moderaternas migrationspolitik för skärpt kontroll av Sveriges gränser, tillfälliga uppehållstillstånd och tydligare krav på egen försörjning. Vad mer behöver göras för att få en hållbar migrationspolitik?

– Vi behöver ordning och reda vid gränsen och en effektivare prövning av vem som behöver skydd. Vi kan inte gå tillbaka till den ohållbara politiken från förr. Nästa stora utmaning är integrationen. Det är för många som inte fått sitt första jobb i Sverige, framför allt bland utrikesfödda. Där behövs hårda krav på att gå från bidrag till arbete. Den enskilde måste göra sig anställningsbar, det kan handla om att flytta eller ta ett jobb som inte är så kul. Och det måste finnas jobb att gå till, för dem som bara har grundskola. Många utrikesfödda har varit här länge och många unga utan gymnasieutbildning saknar jobb. Sverige måste sluta dalta med dem som inte vill arbeta.

Annons
Annons
Annons