Annons
X
Annons
X

Anna Book diskas från Melodifestivalen

Med två dagar kvar till lördagens deltävling i Göteborg diskvalificeras Anna Book från Melodifestivalen.

– Anna Bok är självfallet fullständigt förkrossad så klart. Vilket jag är också, säger Christer Björkman, Melodifestivalens exekutiva producent.

Av TT
(uppdaterad)

Anna Books bidrag "Himmel för två" har deltagit i de moldaviska uttagningarna till Eurovision Song Contest 2014, meddelar SVT på en extrainsatt presskonferens på torsdagskvällen.

– SVT fick information om att låten varit med i en uttagningstävling 2014 för ungefär två timmar sedan. De kontaktade artisten och upphovsmännen och tvingades meddela dem att låten är diskad, säger Christer Björkman.

Som Aftonbladet först rapporterade tävlade Felicia Dunaf med låten "Taking care of a broken heart" 2014, som är skriven av Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson och Larry Forsberg – samma trio som, tillsammans med Camilla Läckberg, har gjort Books "Himmel för två".

Annons
X

– Det finns inget alternativ till diskvalificeringen, Books låt är för lik Felicia Dunaf, säger Christer Björkman.

Anna Book har erbjudits att vara med som gästartist i lördagens program, men har hon har ännu inte lämnat något svar.

– Det är mer än två dygn kvar, vi får se hur hon mår i morgon och hur hon ställer sig till erbjudandet, säger Björkman och fortsätter:

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Om Anna Book inte väljer att framföra sin låt som en gästartist kommer nog programtiden att kortas ned i Göteborg.

  Anna Book repeterar sitt bidrag Himmel för två på torsdagen inför den första deltävlingen i Melodifestivalen i Scandinavium i Göteborg. Foto: Jonas Ekströmer/TT
  Annons
  Annons
  X

  Anna Book repeterar sitt bidrag Himmel för två på torsdagen inför den första deltävlingen i Melodifestivalen i Scandinavium i Göteborg.

  Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X