Annons
X
Annons
X

Misstänkt Brysselterrorist släppt i brist på bevis

Den misstänkte som greps efter terrordåden i Bryssel, och som rapporterats vara den tredje mannen på övervakningsbilder från flygplatsen, släpptes på måndagen i brist på bevis.

Brysselattackerna
[object Object]
Bild från övervakningskameran på Zaventem-flygplatsen. Foto: AP

På måndagen släppte belgisk polis en ny övervakningsfilm på den tredje misstänkte mannen från flygplatsen Zaventem i Bryssel, mannen vars bomb inte utlöstes under attentatet, i hopp om att kunna identifiera honom. Videon tycks vara från samma övervakningskamera som det sedan tidigare cirkulerat en stillbild från.

Bilderna visar en man med hatt och vit jacka som drar en bagagevagn genom flygplatsens avgångshall. Bredvid går självmordsbombarna Ibrahim El Bakraoui och Najim Laachraoui.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  En källa uppgav på måndagen för AFP att polisen fortfarande arbetar med teorin att 35-åringen Faycal C är den tredje mannen på bilden. Han är en av sex personer som greps i polisens insats i Bryssel i torsdags och anklagades i helgen officiellt för inblandning i dåden. Men på måndagen meddelades att han släppts i brist på bevis, rapporterade flera medier.

  Annons
  X

  Det stödjer teorin om att bilderna släpptes på måndagen från övervakningsfilmen för att polisen i Belgien misstänkt att det är en annan person som syns på bilderna, men det är inget som bekräftats från officiellt håll.

  På måndagen anklagades också tre män som gripits under polisräder i Bryssel och i städerna Mechelen och Duffel formellt för att ingå i en terrorgrupp, medan en fjärde gripen har släppts. Den belgiska åklagaren vill dock inte precisera om männen kan ha ett samband till attackerna i Bryssel.

  Samtidigt stiger dödssiffran, bland dem två svenskar. Utöver de tre självmordsbombarna dödades sammanlagt 31 människor vid attackerna på flygplatsen och i tunnelbanan i tisdags. På måndagen hade ytterligare fyra avlidit på sjukhus.

  Enligt ett tidigare uttalande skadades 340 personer från 19 olika länder i de två attentaten. 101 offer vårdas fortfarande på sjukhus, 62 av dem på intensiven och många med svåra brännskador.

  Experter försöker nu identifiera åtminstone ytterligare tre döda och väntar på svar från dna-tester.

  Annons

  Bild från övervakningskameran på Zaventem-flygplatsen.

  Foto: AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X