Ankersjö: ”Stockholm får inte mumifieras”

Ska nya byggnader i Stockholms innerstad få vara högre än resten av bebyggelsen? Per Ankersjö, C, går i svaromål mot Birgit Friggebo, FP, och frågar henne om hon föredrar att exploatera parker och skolgårdar än att bygga på höjden.

Under strecket
Publicerad
Annons

Folkpartisten Birgit Friggebo anklagar mig på SvD kulturdebatt (15/2) för att vilja tysta alla oliktänkande i stadsbyggnadsdebatten samtidigt som hon kallar mig för vandal. Birgit Friggebo får gärna upplysa mig om vad jag har sagt som får henne att tro att jag vill ”riva hela innerstaden” i syfte att bygga höghus överallt.

Friggebos utfall mot min och Centerpartiets stadsbyggnadspolitik bör sättas i sitt sammanhang. Länsstyrelsen hotade nyligen Stockholms stad med att planerna för det nya stationshuset för Citybanan kan komma att förhindras. Orsaken är bland annat att Länsstyrelsen inte tycker att höga hus ska få byggas i stadens centrala delar, vilket Folkpartiet genast gick ut och applåderade. Det föreslagna stationshuset är cirka tio meter högre än det befintliga huset, vilket tydligen är nog för att bygget måste stoppas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons