Anja tar det kallt i Kanada

OS-guld är det enda Anja Pärson saknar. Men då hennes viktigaste säsong drar igång på allvar i dag i Lake Louise är hon cool. – Jag känner ingen stress att göra bra resultat nu. Kom igen i januari, säger hon i telefon från Kanada.

Under strecket
Publicerad

Sveriges alpina hopp i OS om dryga två månader, Anja Pärson, var bäst i storslalompremiären i Sölden. Nu i helgen är det premiär i störtlopp i kanadensiska Lake Louise. Målet är att hamna i topp 15 och förbättra fjolårsinsatsen.

Annons

Kanske Anja tänker på fjolåret där hon sitter på sitt hotellrum i den kanadensiska skidorten.
Efter premiärvinsten i Sölden gick det efter Anja-mått ”sådär”. Men hon lät sig inte nedslås eller stressas av de uteblivna segrarna. Och när det väl drog ihop sig till säsongens höjdpunkt, VM i Santa Caterina, stod Tärnabytjejen överst på pallen igen.
Bäst när det gäller.
Och så vill Anja att det ska vara även när det är dags för de olympiska racen i San Sicario och Sestriere i februari.
Hon har några otursfyllda dagar bakom sig i Lake Louise. Under det första genomåket isade glasögonen igen. Och i det andra tappade hon skidan.
– Inte de bästa förberedelserna direkt, säger Anja.

Men missödena till trots låter hon harmonisk i telefon. Och lite otålig. Internationella skidförbundets kalendermakare har i år sett till att uppehållet mellan storslalomprologen i Sölden, där Anja blev trea, och dagens omstart varit hela sex veckor.
– Klart man velat komma igång och tävla, säger hon.
Tiden har mestadels ägnats åt träning. Först i Kåbdalis som fick ersätta Tärnaby då snön lyste med sin frånvaro. Och senare i Nakitska.
– Jag är nöjd med träningen i alla discipliner. Speciellt med slalom som har gått jättebra, säger Anja.
Två störtlopp och en super-G står på på programmet i veckoslutet. Lake Louise, beläget inte långt från Calgary, är en klassisk skidort på damtouren. Men för Anja är det bara andra året hon kör i backen.
– Den passar mig inte så bra. Blir jag topp tio nu är jag väldigt nöjd, säger hon.

Annons
Annons
Annons