Annons
X
Annons
X

Anja Pärson: Plötsligt föll jag pladask

Anja Pärson berättade i sitt sommarprogram i P1 på lördagen att hon har flickvän – Filippa från Umeå är den före detta alpina stjärnans stora kärlek sedan fem år. Dessutom avslöjade Anja Pärson att hon ska bli mamma.

Anja Pärsons alpina karriär tog slut i år.
Anja Pärsons alpina karriär tog slut i år. Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

De träffades i Filippas klädbutik när Anja Pärson behövde hitta kläder inför Idrottsgalan och var vänner i några år innan de upptäckte att de var kära.

– Plötsligt föll jag pladask... och nu syftar jag inte på kraschen i Whistler, sa hon.

Anja Pärson hade svårt att acceptera sina känslor i början och berättar att hon vuxit upp med en dröm hur prinsen skulle se ut, hus och barn, och att hon levt med en man i sju år. Men till slut föll det på plats.

Annons
X

– Vi slutade springa åt olika håll. Nu visste vi vad vi ville. Från den första fantastiska kyssen, in i den okända evigheten, är det vi, sa hon.

Anja Pärson har medvetet väntat med att komma ut i media, framför allt för att låta det landa hos familj och vänner. Ryktena har florerat i flera år och hon berättade att hon fått många erbjudanden om att tala ut.

– Jag berättar om mitt liv för att jag har ledsnat på att vara någon annan och spela ett spel. Jag är skyldig mig, och framför allt Filippa, att säga sanningen. Ryktenas tid är härmed förbi.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Men hon vill inte bli någon ikon.

  – Man förväntas ha åsikter och vilja åka på Pridefestival. Det vill jag inte.

  Men det slutade inte med nyheter där. När Anja Pärsons sommarprogram närmade sig sitt slut berättade hon att hon i samtliga intervjuer som hon gjort sedan hon tidigare i år lade skidorna på hyllan, har fått frågan om vad hon ska göra framöver. Hon avslutade sommarpratet med följande bekännelse:

  – Jag har vetat men jag har inte svarat ärligt. Jag har vetat i nästan nio månader vad jag ska göra i framtiden. Jag ska bli mamma.

  Här kan du lyssna på Anjas sommarprogram.

  Här kan du läsa SvD-intervju om Anjas karriär.

  Här är Anja Pärsons fantastiska karriär i bilder.

  Annons
  Annons
  X

  Anja Pärsons alpina karriär tog slut i år.

  Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX Bild 1 av 4

  I OS i Vancouver kraschade Anja svårt i störtloppet. Hon flög 60 meter och tappade balansen vid nedslaget. Dagen efter kraschen tog hon bronsmedalj i kombinationstävlingen efter att amerikanskan Lindsey Vonn grenslat.

  Foto: ISSE SCHMIDT / SCANPIX Bild 2 av 4

  Tärnabys supertrio: Anja Pärson flankeras av Stig Strand (t v) och Ingemar Stenmark inför VM i St Anton 2001.

  Foto: TORBJÖRN JAKOBSSON/SCANPIX Bild 3 av 4

  Anja Pärson kysser sina tre guldmedaljer efter VM i Åre. Förutom guld i super-G, kombination och störtlopp tog hon även bronsmedaljen i slalom och silvermedalj i lagtävlingen. Anja Pärson blev den första alpina skidåkare i historien som tagit VM-guld i alla fem discipliner.

  Foto: SCANPIX Bild 4 av 4
  Annons
  X
  Annons
  X