Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Anitha Clemence: ”Italienarna är väldigt bra på trädgårdar”

Influencern Anitha Clemence spanar på kändisar i Malibu, njuter av Florens trädgårdar och insuper Mombasas långsamma lyx.

Text: Frida Lagerblad - 10 juli 2019
Annons
Nobu Malibu
Foto: Nobu Malibu

Nobu, Malibu

Foto: Nobu Malibu

Här beställer jag toro tartar, gjord på en bit från magen av den blåfenade tonfisken. En väldigt fet del som smakar himmelskt och smälter på tungan. På Nobu är det alltid en blandad samling gäster och halva underhållningen är att bara sitta vid bordet och spana in alla bordsgrannar. Sist jag var där såg jag skådespelaren Zac Efron hugga in på sin middag.

Dal Bolognese, Rom

Ska man äta middag i Rom får man inte missa Dal Bolognese. Restaurangen ligger precis vid Piazza de Popolo, 500 meter från Spanska trappan. Det är oerhört italienskt med underbar atmosfär och nästan inga turister. Här har jag haft några riktigt romantiska middagar och jag beställer alltid deras ravioli. När man ändå är i Italien tycker jag att man ska passa på att besöka Capri, Ischia och alla andra härliga öar som finns här.

Annons
Annons

Adress: Piazza del Popolo 1.

Buddha-Bar Hotel, Paris

Om man åker till Paris och ska fläska på lite, men inte har lust att på bo på Hôtel Costes, så är Buddha-Bar Hotel ett bra alternativ. Det kostar typ en tredjedel av Costes men är riktigt nice. Inredningen går helt i asiatisk stil, rummen är enorma och man får väldigt mycket hotell för pengarna. Det ligger dessutom bara ett stenkast från Rue Saint-Honoré och det berömda lyxhotellet.

Adress: 8-12 Rue Boissy d’Anglais.

Hotel Villa San Michele, Florens

Jag tror inte att jag har varit på en vackrare plats än Hotel Villa San Michele. Att bo här är en otrolig upplevelse, ännu mer om man har nördat ner sig i italienska trädgårdar – då är det ett måste! Landskapsarkitekturen är old school italiensk, grafisk men ändå prunkande, strikt men ändå mystisk. Italienarna är väldigt bra på det där. Dessutom serveras sinnessjuka bellinis.

Kinondo Kwetu, Mombasa

Här är det slow luxury som gäller. Inga guldkranar på rummet alltså, lyxen sitter i känslan av att kunna släppa allt och bara vara närvarande. Stämningen är extremt inkluderande och omhuldande. Det är inte överallt man känner så, när man checkar in på ett snyggt boutiquehotell för en cityweekend måste du klä upp dig för att vara en del av sättningen. Men på Kinondo Kwetu slipper man det, och det är en enorm lyx i sig.

Annons