Anhörig i rätten: ”Jag kan inte se en lastbil”

– Det faktum att du dödade honom är så tanklöst och fruktansvärt och oförlåtligt, säger John Bevington vars son var ett av dödsoffren vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.
– Det faktum att du dödade honom är så tanklöst och fruktansvärt och oförlåtligt, säger John Bevington vars son var ett av dödsoffren vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Foto: Henrik Montgomery/TT

Sorg, skräck, maktlöshet, ilska, förtvivlan.

Känslorna var starka i Stockholms tingsrätt när anhöriga till dödsoffren berättade om sina upplevelser. Pappan till en av de mördade vände sig direkt till terroråtalade Rakhmat Akilov.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Målsägarbiträdet Jessica Sandberg företräder anhöriga till två av dödsoffren. Arkivbild.

Målsägarbiträdet Jessica Sandberg företräder anhöriga till två av dödsoffren. Arkivbild.

Foto: Christine Olsson/TT
Annons

– Du gjorde vad du kände att du måste göra, vilket jag hatar. Om du hade träffat Crispin (den mördade sonen) hade han varit stödjande och hjälpsam. Han hade lyssnat på dina åsikter och försökt hjälpa dig att bättre komma in i det svenska samhället, sade Crispin Bevingtons pappa John Bevington med adress Akilov.

– Det faktum att du dödade honom är så tanklöst och fruktansvärt och oförlåtligt, fortsatte John Bevington om dådet på Drottninggatan den 7 april i fjol.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons