Ångermanland är jakt och avkoppling

Magdalena Forsberg är sexfaldig guldmedaljör i VM i skidskytte och har fått Jerring-priset för årets idrottsprestation fyra gånger. Men på fritiden är det Höga kusten och jakten på vilt som hägrar. Magdalena Forsberg är sexfaldig guldmedaljör i VM i skidskytte och har fått Jerring-priset för årets idrottsprestation fyra gånger. Men på fritiden är det Höga kusten och jakten på vilt som hägrar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det var den ångermanländska skogen som fostrade Sveriges främsta skidskytt genom tiderna. Magdalena Forsberg är född och uppvuxen i Ullånger på Höga kusten, det skogklädda berg- och dallandskapet mellan Örnsköldsvik och Härnösand.
Dit åker hon ett par gånger i månaden för att hälsa på släkt och vänner. För hennes och maken Henrik Forsbergs bostad står numera i Sundsvall.

– Höga kusten är mitt smultronställe och min hembygd. Det är nog något som sitter i hur gammal man än blir.
För Magdalena Forsberg betyder Höga kusten hav och skog och lugna människor med båda fötterna på jorden. Hon tillbringar mycket tid både vid och på havet. Favoritplatsen är den fyra kilometer långa klippstranden Rotsidan. Där brukar hon löpträna, men även njuta av solen raklång på en slät häll.
När det är säsong för svampar och bär ger hon sig ut med en hink i den vildvuxna skogen. Hela Skuleskogen och Skuleberget 285 meter över havet är naturreservat och skyddat från skogsindustrins ingrepp. För fyra år sedan hamnade Höga kusten
på världsarvslistan över naturområden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons