Annons
X
Annons
X

Angels in America sätts upp på Dramaten

Farnaz Arbabi,
Farnaz Arbabi, Foto: Lars Pehrson

Farnaz Arbabi, regissör och chef för Unga Klara, sätter upp ”Angels in America” av Tony Kushner på Elverket 2018 – meddelar Dramaten. Pjäsen, som består av två delar, kom till under aids-epidemin 1991-92. Stycket är en grandios rundmålning av en korrupt civilisation, där Gud är död och bara undergången väntar medan olika minoriteter blir syndabockar. Pjäsen har blivit iscensatt två gånger på Stockholms stadsteater, 1995-96 regisserad av Rickard Günther, därefter 2011 på samma teater och iscensatt av Eva Dahlman.

Pjäsen har fått Pulitzerpriset och en Tony Award. Tony Kushner uppdaterar manuset regelbundet och Dramaten kommer att spela den allra senaste versionen. Del 1 har premiär 1 februari 2018, del 2 tre veckor därefter.

– I dag ser vi liknande konservativa krafter som på 1980-talet i USA, krafter som vill begränsa levnadsutrymmet för alla som faller utanför normen, för HBTQI-personer och icke-kristna. Alla rättigheter för kvinnor, queers och andra normbrytare är plötsligt förhandlingsbara. Därför är den här pjäsen så viktig i dag, säger Farnaz Arbabi.

Annons
X
Annons

Farnaz Arbabi,

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X