Ångad mat blev succé

Designern Pernilla Sparring bytte kläder mot dumplings. Utan krogvana började hon att sälja asiatisk mat i ett hål i väggen på S:t Eriksgatan.

Under strecket
Publicerad
Steam fins på tre ställen i Stockholm. Här är ägarna Pernilla Sparring och Simon Robertson Hill på krogen vid Vanadisplan.

Steam fins på tre ställen i Stockholm. Här är ägarna Pernilla Sparring och Simon Robertson Hill på krogen vid Vanadisplan.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Citrongräscurry.

Citrongräscurry.

Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Det hela började i Paris. Pernilla Sparring var där varje år och sprang på modevisningar. Luncherna blev oftast asiatisk snabbmat och hon förälskade sig speciellt i de färska vietnamesiska vårrullarna med strimlade grönsaker, räkor eller kyckling inrullat i tunn rispannkaka.

– Jag fick vårrullar på hjärnan. Då var de svåra att hitta och jag kunde inte släppa tanken på att starta egen tillverkning. Min man Simon, som då arbetade som bartender på Tranan, peppade mig, berättar Pernilla Sparring.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons