Ane Brun väljer större format

Efter ett 40-tal spelningar runt om i Europa är Ane Brun tillbaka på hemmaplan. Innan höstens USA-turné drar igång uppträder hon i kväll i Konserthuset.

Under strecket
Publicerad
Annons

Ane Brun har i hela sitt liv varit på väg mot större ting. För åtta år sedan flyttade den norskfödda singer-songwritern till Stockholm och i våras släppte hon sitt mest ambitiösa och påkostade album hittills, Changing of the seasons. Sedan dess har hon turnerat i Europa. Nu är hon tillbaka i Sverige för att ge två konserter med sitt niohövdade band och elva personer starka kör.

Den som väntar sig en intim spelning i stil med albumet Sketches, som innehåller demoversioner av låtarna på Changing of the seasons, blir med andra ord besviken. Ane Brun omfamnar numera det storslagna, vilket illustreras tydligt på det senaste studioalbumet. Där har hon låtit producenten Valgeir Sigurdsson, som jobbat med Björk, Bonnie ”Prince” Billy och Kate Nash, sätta sin prägel på musiken. Resultatet är en ödesmättad ljudbild med många körer och stråkar. Men hon har också närmat sig sina countryrötter, vilket inte minst märks i inledande The treehouse song. (Läs SvD-recension på svd.se/skivor.)

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons