Andy Roddick Jonas Björkman Thomas Enqvist Mardy Fish

Under strecket
Publicerad
Annons

t SVT 21.00 - SvD:s tennisexpert Jonas Arnesen om nattens avslutande DC-singlar
Ålder: 21 år.
Ranking: 2/2.
Längd: 188 cm.
Vikt: 89 kilo.
Bästa Grand Slam: Seger i US Open 2003.
ATP-titlar: 12. Davis Cup-singlar: 11-3.
Matchfacit i år: 28-5.
SvD-kommentar: Världens hårdaste serve. Får han inte poäng direkt på den följer han ofta upp och avgör med tung forehand. Backhand som han tidigare mest använde till att skyffla bollen över nät med har blivit bättre men är inte bra och han försöker ständigt hitta lägen att springa runt och slå forehand. Stark mentalt men tung i kroppen, rör sig makligt i djupled och är sårbar mot bra volleyspelare som kan slå korta låga volleys. Imponerade med sin kyla då han genom segern mot Enqvist kvitterade den svenska 1-0-ledningen.
Ålder: 32 år.
Ranking: 39/27.
Längd: 183 cm.
Vikt: 83 kilo.
Bästa Grand Slam: semi i US Open 1997.
ATP-titlar: 5. Davis Cup-singlar: 15-7.
Matchfacit i år: 9-8.
SvD-kommentar: Allroundskickligast i Blågult. Bra serve/volley - har blivit stadigare
från bakplan där hans visserligen förbättrade forehand fortfarande är akilleshäl. En av tourens bäst tränade spelare med sällsynt förmåga att lyfta sig i DC där många andra har svårt hålla nerverna under kontroll. Är en av fyra fortfarande aktiva spelare som legat topp-tio i både singel och dubbel. Matchhjälte mot Australien i första omgången. Efter att ha tappat första set var han överlägsen Fish i första matchen. Inbördes möten: Roddick-Björkman 3-2.
Ålder: 30 år.
Ranking: 46/62.
Längd: 193 cm.
Vikt: 88 kilo.
Bästa Grand Slam: final i Öppna australiska 1999.
ATP-titlar: 19. Davis Cup-facit: 15-10.
Matchfacit i år: 7-7.
SvD-kommentar: Segerrikast av DC-matchens aktörer. Även om han slutat fyra säsonger på topp-tio-listan har Thomas på grund av skador inte nått de höjder han haft potential till. Stark från bakplan men saknar effektivt alternativ då hans grundspel falerar. Spelar med små marginaler och hämmas då det blåser. Har efter semifinalen i Memphis åkt ut direkt i tre turneringar och nått final i
en challenger. Servade svagt men spelade bra mot Roddick - trots förlust. Inbördes möten: Fish-Enqvist 2-0.
Ålder: 22 år.
Ranking: 28/18.
Längd: 188 cm.
Vikt: 81 kilo.
Bästa Grand Slam: tredje omgången i Öppna australiska och Wimbledon.
ATP-titlar: 1. Davis Cup-singlar: 1-3.
Matchfacit i år: 9-7.
SvD-kommentar: en bland en hand- full starka spelare bakom Roddick i den nya amerikanska generationen. Föll ifjol i tre finaler innan första titeln kom i Stockholm. Finalförlust i år i San José, semifinalförlust mot Joachim ”Pim-Pim” Johansson i Memphis, ut direkt mot kvalspelare i senaste turneringen.Spelar nu med ett enormt tryck på sina axlar eftersom många menar att kaptenen Patrick McEnroe snuddade vid tjänstefel då han valde Fish framför Vince Spadea. Mycket darrig mot Björkman i fredags.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons