Andersson: ISK-taket kan vara 3 miljoner

Ett förslag om hur mycket man kan spara på ett ISK-konto har skapat en het debatt. Nu pratar finansminister Magdalena Andersson (S) om att taket kan vara 3 miljoner kronor.
Ett förslag om hur mycket man kan spara på ett ISK-konto har skapat en het debatt. Nu pratar finansminister Magdalena Andersson (S) om att taket kan vara 3 miljoner kronor. Foto: Henrik Montgomery/TT

Debatten om skatt på ISK-konton går varm och kritiken har bitvis varit hård. Nu förtydligar Magdalena Andersson sin linje och nämner siffran 3 miljoner kronor.

Under strecket
Publicerad
LO-ekonomen Ola Pettersson efterlyser mer enhetliga skattesatser.

LO-ekonomen Ola Pettersson efterlyser mer enhetliga skattesatser.

Foto: Lars Pehrson
Annons

En socialdemokratisk arbetsgrupp, ledd av bland andra finansminister Magdalena Andersson, föreslog nyligen ett tak för hur mycket människor kan spara på investeringssparkonton (ISK).

Förslaget har blivit hårt kritiserat av både den politiska oppositionen, företrädare för nätmäklare, och delar av akademin. När SvD på onsdagen når Magdalena Andersson betonar hon att förslaget inte handlar om att ge sig på vanliga småsparare. Hon nämner i stället sparare som har tre miljoner eller mer på sina ISK-konton.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons