Andersson: ”Inget vi vill – smittläget tvingar oss”

Finansminister Magdalena Andersson (S) beklagar att beskedet om den fortsatta alkoholbegränsningen kom så sent till krögarna.
Finansminister Magdalena Andersson (S) beklagar att beskedet om den fortsatta alkoholbegränsningen kom så sent till krögarna. Foto: Amir Nabizadeh/TT

Regeringens besked att förlänga alkoholstoppet ytterligare tio dagar får krogbranschen att ilskna till ordentligt. Finansminister Magdalena Andersson (S) förstår deras frustration.

– Smittläget tvingar oss, det är inget som regeringen vill. För oj vad vi längtar efter att gå på krogen igen, säger hon till SvD.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

För landets krögare kom det som en kalldusch när regeringen nu förlängde det skärpta alkoholförbudet till den 24 januari. Ett förbud som innebär att restaurangerna inte kan servera alkohol efter klockan 20.

Under torsdagen tog krogbranschen till både kastruller och slevar för att slamra fram en högljudd protest. Men flera krögare, däribland Niklas Ekstedt, är inte bara uppretade över förlängningen och att beskeden kommer sent utan också att regeringen stödåtgärder riskerar att slå fel.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons