X
Annons
X

Anders Melldén bjuder goda vintips till januarimaten

Vad sägs om ett skönt vitt från New York State eller en maffig men stilfull argentinare? Här plockar SvD:s vinskribent Anders Melldén fram några av de stiligaste vinerna för januari.

Bild 1 av 1

Del 1 av 7

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 2 av 7

undefined

Château Coucheroy 2013

Frankrike, Bordeaux
129 kr, nr 4136, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 5 av 6

Klassiker från Pessac-Léognan av sauvignon blanc som fått lite tid i fat. Frukt, bra syra och rostad nötighet gör det perfekt till stekt fisk.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 3 av 7

undefined

Capellanía Marques de Murrieta 2012

Rioja, Spanien
189 kr, nr 92166, vitt fylligt & smakrikt

Betyg: 6 av 6

Häftigt från Rioja i djup och lång, egensinnig stil. Vitt av viuradruvan som fått 15 månader i fat och passar kyckling med rotfrukter.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 4 av 7

undefined

Empire Estate Riesling 2016

USA, Finger Lakes
209 kr, nr 94322, vitt friskt & fruktigt

Betyg: 5 av 6

Skönt vitt från New York State med fruktig, lätt parfymerad smak med bra syra och längd. Perfekt till getost med rödbetor.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 5 av 7

undefined

Morellino di Scansano Riserva Morisfarms 2013

Italien, Morellino di Scansano
149 kr, nr 2029, rött stramt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Sangiovesedruvan kallas morellino i detta lilla toscanska område. Läcker, generös, kryddig och mogen smak till köttbiten.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 6 av 7

undefined

Mendel Mendoza Cabernet Sauvignon 2015

Argentina, Mendoza
169 kr, nr 90668, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 6 av 6

Maffigt och stilfullt blir det när en duktig argentinare tar sig an cabernet sauvignon. Lufta i en karaff och servera till lammgryta.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Bild 1 av 1

Del 7 av 7

undefined

Cisterna d’Asti Superiore 2013

Italien, Piemonte
187 kr, nr 79534, rött stramt & nyanserat

Betyg: 5 av 6

Gjort av croatinadruvan är detta ett mustigt, samtidigt elegant rött med fin mognad. Servera till rosmarinkryddad kotlettrad.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X