X
Annons
X

Anders Lundin joggar sig lugn

Allsångsledaren Anders Lundin utvinner kreativitet ur sina mest pressade situationer. Även om en och annan telefon slängs i väggen. Och så kan han alltid ta på sig joggingskorna och drömma sig bort.

Det första tecknet på stress är att Anders Lundins goda humör överger honom.
Det första tecknet på stress är att Anders Lundins goda humör överger honom. Foto: KARIN GRIP

Oavsett årstid så inträffar det något magiskt så snart Anders Lundin sätter på sig joggingskorna. Han stiger rakt in i en parallellvärld med djunglar, tigrar och snöleoparder.

– Just nu drömmer jag mig bort till Taman Negaras regnskogar i Malaysia. Luftfuktigheten dryper om kroppen, näshornsfåglar kraxar och i leran syns spår efter kattdjur. Men jag måste se upp för elefanten.

Tid att jogga brukar han alltid hitta, så även under stresstoppen för bara några månader sedan. Då bearbetade han musikalen Grease, hade premiär med sin visafton på Boulevardteatern i Stockholm, levde i halvkaos eftersom bostaden totalrenoverades – och ibland var han uppe i ottan och lekte för att barnen (1 och 3 år) var på strålande lekhumör. Mitt i alltihopa måste han författa ett såväl roligt som elakt manus inför den stundande krogshowen med komikergruppen Rea på Hamburger börs.

Annons
X

Det första tecknet på stress är att hans goda humör överger honom, han upplevs av sina närmaste som småaktigare och tråkigare varpå frustrationen stiger.

– Det mest frustrerande är att jag bryter ihop för småsaker – jag hittar inte mina nycklar, mitt Visakort slutar fungera eller mobiltelefonen raderar alla mina kontakter. Då brakar allt ihop och jag blir våldsam mot ting. Jag tycker mycket om att slå sönder saker, som att slänga telefonen i väggen. Skrivaren har jag slagit sönder flera gånger. Och på något sätt fungerar det ju faktiskt. Problemet är ur världen. Jag får mejla i väg dokumenten till någon som har fungerande skrivare och så är det inte mitt bekymmer längre.

Hur reagerar familjen på dina våldsutbrott?

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag försöker att inte göra det inför barnen. Min fru tycker att jag är dum i huvudet. Men trots en uppsjö av barnsligt beteende försöker jag att vara uppstyrd och leverera. Jag hoppar över att äta och sova och fram mot morgonkvisten kan jag trycka på sändknappen och sedan sova ut ett par timmar. Innerst inne kickar jag i gång på den här stressen, det är nog någon sorts flykt att ha så mycket att göra. Och att lösa omöjliga uppdrag blir till ett äventyr.

  Inför premiären av Allsång på Skansen sitter dock både skrivaren och telefonen säkra. Anders stressar inte inför programmet, eftersom han inte känner sig ensam, utan som en del av ett team.

  Likväl oroar han sig för att det finns andra som är roligare och utstrålar mer självförtroende än han.

  – Då gäller det att ta mig dit och förändra mig så att jag blir roligare, att sträcka på ryggen som om scenen på Skansen är mitt rike, min självklara plats.

  Eyal Sharon Krafft

  Läs även

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X

  Det första tecknet på stress är att Anders Lundins goda humör överger honom.

  Foto: KARIN GRIP Bild 1 av 1
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X