Annons
X
Annons
X

Anders Eklund: ”Hon låg helt apatisk”

Anders Eklund åtalas för att ha våldtagit 31-åriga Pernilla Hellgren i samband med mordet för åtta år sedan. Åtalspunkten är grov våldtäkt – men Eklund menar att det handlar om ett frivilligt samlag. Det säger försvarsadvokaten Leif Silbersky.

I polisförhören har Anders Eklund gett olika versioner av vad som hände när Pernilla Hellgren mördades för åtta år sedan. I det första förhöret berättar han att Pernilla Hellgren hade frivillig sex med honom – en version som också försvarsadvokaten Leif Silbersky fört fram i media idag.

– Vad gäller den påstådda våldtäkten mot Pernilla, så bestrider Eklund den och menar att det är frivilligt samlag, säger Silbersky till nyhetsbyrån TT.

I förhör har dock Eklund medgett att Pernilla Hellgren var ”apatisk” när de hade sex. Den 25 april 2008 säger han:

Annons
X

”Hon låg helt apatisk och det.. Tänkte ja, låt det få överstökat. Sen börja hon vråla och skrika att hon skulle anmäla mig för våldtäkt å det. Då var jag i stort sett klar och hade börja rest mig opp å det”.

I förhören erkänner Anders Eklund att han mördade på Pernilla Hellgren genom att ta stryptag på henne.

Han hade åkt till Falun för att gå på en folkmusikfestival. Han gick omkring i staden, köpte mat i olika festivalstånd och stannade till slut till vid ett gatukök. Där berättar han att han fick syn på Pernilla Hellgren och började prata med henne.

Vittnen har dock sagt att de såg hur Pernilla Hellgren gick ensam – och hur en man förföljde henne. På det svarar Anders Eklund att Hellgren gick framför honom men väntade in honom då och då.

Enligt Eklunds version ska de båda ha satt sig på ett räcke och pratat. Eklund föreslog då att de skulle ha sex, men när Pernilla Hellgren sade nej till att ha det direkt på platsen blev Eklund våldsam.

Han knuffade ner henne i ett dike där hon slog i bakhuvudet och tvingade sedan henne till samlag.

Därefter tog han stryptag på Pernilla Hellgren – stryptag som orsakar hennes död. Sedan släpade han bort kroppen.

”För att hon inte skulle synas så mycket å det”, säger Anders Eklund i förhör.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X