Analyser 4/6: Fingerprint, Poolia, Uniflex och IPO:s

Dagens analyser och kommentarer från SvD Börsplus hittar du via länkarna nedan.

Fingerprint: Sågar av sig fler fingrar

Fingerprint beslutade i januari att såga bort en tredjedel av firman. Nu beslutar man klippa bort hälften av det som är kvar. Det kommer antagligen bli dyrare än beräknat, vilket innebär nyemission. Eller så blir det den trubbiga sågen vilket lär innebär slutet på alla rimliga hopp om framtida tillväxt.

Poolia/Uniflex: Defensivt drag

Det är framför allt synergier och en låg värdering som talar för den nygamla bemanningskonstellationen – inte att bolagen går särskilt bra. Men det kanske ändå räcker för att aktien ska vara köpvärd?

Ranplan: En 5G-vinnare att teckna?

Börsaktuella Ranplan befinner sig på en marknad som väntas bli 40 gånger större under kommande år, enligt bolaget själva. Om allt går enligt plan kan aktien ge flera gånger pengarna från teckningskursen. Men det finns också en hel del varningsflaggor värda att känna till.

Calmark: Ingen given testvinnare

Noteringsaktuella Calmark utvecklar analysinstrument för tester i vård av nyfödda barn. Det är en lovande nisch och bolaget har tung uppbackning av spelmiljardären Lars Wingefors på ägarsidan. Det återstår dock många hinder innan produkter finns på marknaden och risknivån är hög.

___________________________

Här samlar vi dagens analyser och korta kommentarer från SvD Börsplus. Mejla oss gärna på borsplus@svd.se om du har förslag eller frågor.

Annons
X
Annons
X
Annons
X