Analys av tre av de mest positiva aktierna på börsen

Investtech har den här veckan analyserat tre av de mest positiva aktierna på Stockholmsbörsen. Det är tre aktier som gett en stark köpsignal från en rektangel-formation och där uppsidan är stor.

Under strecket
Publicerad
Annons

Köpsignal från rektangel (REC) uppstår då aktien stiger och bryter upp efter en tids konsolidering i sidled. Köpare och säljare har under konsolidering varit i jämvikt. Om efterfrågan på aktien stiger, till exempel på grund av positiva nyheter, och utbudet samtidigt minskar, till exempel på grund av att de som velat sälja aktier i konsolideringsintervallet har gjort det, kan aktien bryta upp och fortsätta stiga.

Assa Abloy rör sig i en lång stigande trend, vilket indikerar vidare rörelser innanför den. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande. Efter sidledes utveckling i år har aktien stigit den senaste månaden och brutit flera motstånd. En rektangel-formation gav på tisdagen en köpsignal med målkursen 406 kronor eller högre. Uppsidan är stor utan motstånd. Stöd finns vid 353 och 340 kronor. Positiv volymutveckling bekräftar köpsignalen och stärker aktien på kort sikt. Hög volym på uppgångsdagar, som under den senaste veckan, indikerar att optimismen är ökande och att många investerare går upp i pris för att köpa.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons