Ams generaldirektör avgår efter hård kritik

Mitt i den stora omorganisationen av Ams hoppar högste chefen Anders L Johansson av. Avgångsbeslutet beror inte på den hårda kritiken från bland annan fackligt håll. Motivet, säger han själv, är att han vill göra något nytt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Den 1 juli tillträder Anders L Johansson som generaldirektör vid Statskontoret. Beskedet i går var helt oväntat. För bara ett par månader sedan förlängde regeringen hans förordnande med tre år.
– Det är ett personligt beslut, säger Anders L Johansson. Jag är 49 år och har hela vårvintern funderat över när jag ska gå vidare från Ams. Jag fick visserligen ett förnyat förordnande, men tre år är en kort tid.

Anders L Johansson har fört samtal med arbetslivsminister Hans Karlsson om frågan.
– Och så dök det här upp med Statskontoret upp, en möjlighet som jag är synnerligen intresserad av. Där ska jag jobba med lednings- och styrningsfrågor för hela statsförvaltningen. Jag känner en otrolig entusiasm och är oerhört glad över att få den här möjligheten.
Arbetslivsminister Hans Karls-son uppger att initiativet till
arbetsbytet kom från Anders L Johansson.
– Han har gjort sex tunga år på Ams. Han är väldigt ung och var naturligtvis sugen på att kunna ta ett mer långsiktigt förordnande. Han har vägt samman detta och ville ta steget nu, säger Hans Karlsson till SvD Näringsliv.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons