Annons
X
Annons
X

Ammande kvinnor rasar mot United Airlines

En kvinna blev tillsagd av en flygvärdinna att skyla sig när hon ammade ombord på en United Airlines-flygning. Nu rasar ammande kvinnor mot flygbolaget på sociala medier.

Uppror mot United Airlines. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Uppror mot United Airlines. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Hasse Holmberg/TT

Det var under en flygning från Salt Lake City till Los Angeles som nyblivna mamman ammade sin fyramånaders dotter Charlie.

– Jag var tvungen att mata Charlie ombord, och hon somnade och sov sedan högljutt på mig. Skjortan var inte helt uppknäppt, säger Juliet Thomson, 28, till The Daily Mail.

Men amningen uppskattades inte av alla, särskilt upprörd ska en kvinna på raden framför henne ha blivit, uppger Travel and Leisure.

Annons
X

– Jag vet att det är naturligt, men det är en kvinna här som känner sig kränkt. Så om du inte har något emot det får du gärna skyla dig eftersom det verkar som att din bebis sover nu, ska en flygvärdinna ha sagt enligt Juliet Thomson.

Kvinnan på raden framför ska sedan ha ställt till en scen där hon skrek "Jag gjorde det klart för er att någon måste se till att den där kvinnan skyler sig! Det är äckligt att ni låter något sådant pågå".

– Det var pinsamt och förödmjukande, men jag kände inte att jag hade något val när flygvärdinnan sa till mig, säger Juliet Thomson.

Kvinnan som gjort utspelet eskorterades av planet vid landning och säkerhetspersonal upplyste Thomson om att det inte finns någon lag om att det inte är tillåtet att amma offentligt. En representant för bolaget bad också om ursäkt.

– Jag grät och berättade hur förödmjukande hela situationen var, och att deras kabinpersonal är totalt ignoranta mot mänskliga rättigheter när jag blev utskälld framför halva passagerarskaran för att jag ammade, säger hon.

Händelsen har gjort Juliet Thomson upprörd och nu har hon skapat ett uppror i sociala medier där hon uppmanar andra mammor att bojkotta flygbolaget under hashtaggen #MomsDontFlyUnited.

På sitt Instagram-konto har hon också postat en bild med texten, "Till kvinnan på rad 19A". Där skriver hon bland annat "Jag känner mig ledsen för din skull. Jag känner mig ledsen att det väcker sådan ilska hos dig när min fyramånaders bebis behöver äta".

United Airlines har kommenterat händelsen i ett skriftligt uttalande till Huffington Post:

"Både United Airlines och Skywest Airlines, som opererade United Express-flighten, välkomnar mammor att amma ombord och instruerar alla anställda att göra det så bekvämt som möjligt för mammorna i denna situation. Skywest undersöker omständigheterna kring flighten för att bekräfta huruvida flygvärdinnornas handlingar har varit avsedda att lugna en svår situation för Miss Thomson".

Vill du läsa fler liknande artiklar? Följ SvD Perfect Guide på Facebook!

Annons

Uppror mot United Airlines. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Foto: Hasse Holmberg/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X