Amerikanska politiker och djur

Kastrerade grisar, slaktade kalkoner och söta teddybjörnar. Djuren som använts i amerikanska valkampanjer är många och väldigt olika. Bläddra dig igenom svepet för att läsa om vilka politiker som använt vilka djur för (försök till) politisk framgång.

Under strecket
Publicerad
Annons

Joni Ernst blir den första kvinnan någonsin från Iowa i USA:s kongress. Hon profilerade sig som ”Mamma. Soldat. Konservativ.” men blev lika känd för att ha kastrerat grisar som flicka på en bondgård. I en färsk video upprepar hon sitt budskap till Washingtonpolitiker: ”Låt dem skrika” – stående i en svinstia. Bläddra för det märkliga videoklippet och fler exempel på hur djur utnyttjas i amerikansk politik.

I den berömda kampanjvideon står den 44-åriga delstatspolitikern Joni Ernst, iklädd väst och flanellskjorta, i en svinstia och berättar att hon växte upp på en farm. Hon intygar att hon vet hur man ”skär fläsk” och att det är dags att låta slösaktiga Washingtonpolitiker ”skrika”. I segertalet i tisdags kväll upprepade hon ”Let’em squeal”. Väljarna uppfattade henne som en rättfram, resultatinriktad kandidat. Lite som Sarah Palin – bläddra.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons